Linero IF

Referat: AIF Barrikaden - Linero IF

Startelva: C-G – Niklas, Martin J, Naim, Stefan – Milad, Shershah, Abbe, Mohammed Ali – Motaz, Rabih

Började utanför gjorde:
Naser Ismaili (ny spelare) som började som vänsterback men sedan via en kort stund på innermittfältet hamnade i anfallet.
Besmir som kom in efter 28 min som höger yttermittfältare och sedan efter en vända på bänken spelade sista 25 minuterna som anfallare.
Nikolaos som kom in i paus som höger yttermittfältare, en position han efter 10 min lämnade för att spela resterande tid som mittback.
Ali som spelade sista 38 minuterna, först som anfallare och därefter som vänster yttermittfältare.
Thomas som inte spelade alls.

Vi gick runt mycket och bytte mycket positioner utan att det synbarligen påverkade spelet negativt och den enda utespelaren som kom att spela hela matchen var Niklas.

Första halvlek innehöll en hel del halvchanser men bara två tillfällen då det var nära att bli mål och båda var Lineros. I den 5:e min fick C-G sträcka ut ordentligt för att kunna tippa ut ett långskott, som annars gått in precis vid stolproten, till hörna. I den 24:e min fick de straff på en förseelse som faktiskt skedde minst 1 meter utanför straffområdet. Nåja rättvisa skipades när C-G räddade straffen. Spelmässigt hade Linero nog ett litet övertag och framför allt kom de till mycket fler avslut.

I andra halvlek duggade målchanserna desto tätare och var ganska jämnt fördelade men kanske med ett visst övertag för oss. Linero var fortfarande skottvilligare och fick fortsatt många hörnor som dock i de flesta fall inte orsakade några större svårigheter.

Vi tog ledningen i den 51:a min när Abbe slog en hård frispark från halvdistans som målvakten inte kunde hålla och där bollen via ett rensningsförsök hamnade hos Naser som från en position ungefär vid straffområdeslinjen drog till direkt med ett pressat och välplacerat skott i bortre hörnet. Det var också nära 2-0 bara några minuter senare när vi plötsligt hade 2-3 man så gott som helt fria med målvakten och där det hela avslutades med ett lobbförsök av Milad över målvakten som dock var med på noterna och räddade.

Därefter var det Lineros tur att ha ett par utmärkta möjligheter att spräcka sin nolla i målprotokollet. De hade först ett friläge men med lite dålig vinkel där avslutet blev riktigt uselt när han lyckades skjuta långt utanför. Cirka tio minuter senare, mitt i halvleken hade de sedan en av som sagt få hörnor som ställde till riktigt besvär där de efter lite flipperspel nästan fick bollen över linjen innan vi kunde rensa undan.

I den 75:e min ökade vi sedan på vår ledning efter ett fint anfall där bollen hamnade hos Naser som hade ett skapligt läge att avancera själv men istället spelade en helt fri Rabih som efter ett par onödiga rundor sköt ett skott som var nästan en kopia på Nasers mål; ett mycket distinkt och välplacerat skott i bortre hörnet också från en position snarlik Nasers.

Känslan att vi nu kanske hade avgjort matchen blev inte långvarig. Tre minuter efter vårt 2-0-mål reducerade Linero efter ett slarvigt försvarsspel som mynnade ut i att en kille ostörd kunde slå in bollen i det tomma målet ur liten vinkel. Bara minuten efter detta hade vi i vår tur en chans att replikera direkt med den kaotiska situationen i deras målgård ledde inte till något riktigt avslut.

I den 84:e min slog Ali en djupledspassning på vänsterkanten till Naser som efter att ha tagit sig ner till kortlinjen vände inåt längs den passerande ett par motståndare innan en spelare precis när han var framme vid målet fick en fot emellan till hörna. Slutminuterna blev sedan lite oroliga för oss. Efter en enorm kämpainsats från vår sida började vi nu gå lite på knäna mot ett ungt men ibland lite valpigt lag med mycket spring i benen och när Abbe som var en av dem som krigade allra mest och bäst blev utvisad efter sitt andra gula kort var man rädd att det kanske skulle kunna bli avgörande i deras kvitteringsjakt. Att Martin J som än en gång var strålande hela matchen några minuter tidigare kolliderat våldsamt med en Linerospelare som gav Martin ett helt igenmurat öga vilket fick honom att utgå och Linerospelaren en hjärnskakning gjorde också sitt till för att man skulle få onda aningar.

Vi höll dock undan sedan Linero bränt ett jättefint frisparksläge (strax utanför/ovanför krysset) och också missat ett läge med nästan tomt mål sedan C-G satts ur spel i den 92:a minuten. Lite hjälp fick vi i ärlighetens namn också av domaren som trots flera spelavbrott och inte minst ett mycket långt sådant i samband med nämnda kollision bara lade till 3 minuter vilket måste varit alldeles för lite.

Vad finns då avslutningsvis att säga? Jo att det i början var väldigt mycket gnäll på domaren från båda lagens sida, dock mest från Lineros. Jag tyckte dock inte att det var befogat. Han blåste relativt mycket men var konsekvent i sina bedömningar vilket är det viktigaste. Gnällandet avtog också efter hand. Matchen var spel- och chansmässigt jämn. De hade fler avslut och hade dessa avslut varit lite vassare hade de vunnit men det kändes ändå som våra spelare förtjänade en seger i så måtto att detta var en match där alla i vårt lag under hela matchen kämpade hårt, vann de flesta närkamperna och stöttade varann väldigt mycket hela tiden.. Egentligen känns det fel att nämna någon speciell när ingen föll ur ramen och det verkligen var den kollektiva insatsen som låg bakom den efterlängtade segern men jag kan ändå inte låta bli att dela ut några extra blommor till (förutom till Martin som jag redan nämnt) C-G i målet som gjorde en riktigt bra insats totalt sett i sin första match på länge och den nye killen Naser Ismaili som vi hoppas vill fortsätta att spela med oss.

Slutligen var det mycket glädjande att Mohammed Ali för första gången på länge efter en mycket efterhängsen skada äntligen kunde spela nästan en hel match.

STATISTIK: Hörnor: 5-11 Avslut på mål: 6-13 Avslut utanför: 4-9